DR får kritik fra egne rækker for lukkethed

Kritikken af DR’s lukkethed i flere sager i 2014 bakkes nu op af den afgående næstformand, Ole Hyltoft. Hans afløser som næstformand, Trine Gregorius, mener dog ikke DR har et problem.

Kritikken af DR for at fremstå som lukket og egenrådig kommer nu også indefra, skriver Politiken.

I et debatindlæg i dagens Politiken bakker DR's bestyrelsesmedlem og lafgående næstformand Ole Hyltoft den kritik op, der før jul lød fra flere medieforskere og kommentatorer, der mener, at DR har en tendens til at lukke sig om sig selv, når modvinden rammer.

DR møder kritik for lukkethed

Det kom ifølge kritikerne til udtryk i 2014 i DR's tackling af forløbet omkring afholdelsen af Eurovision, der nu undersøges af Rigsrevisionen, kritikken af det historisk dyre tv-drama '1864', lukningen af Underholdningsorkestret og Ombudsmandens skarpe kritik af DR for at knægte DR2-værten Adam Holms ytringfrihed.

”Der er generelt en for ringe evne i DR til at tage kritiske emner op og diskuterer dem. I stedet tager man et standpunkt, fastholder det og står på sin ret. Det var eksempelvis en forkert indstilling, at man som hele Danmarks DR ikke ville dele Eurovision-dokumenterne med offentligheden,” siger Ole Hyltoft til Politiken i en kommentar til sit debatindlæg i samme avis.

Delte meninger i bestyrelsen

Ole Hyltofts afløser som næstformand i bestyrelsen, Trine Gregorius, siger til Politiken, at hun ikke kan genkende billedet af DR som lukket og afvisende, men at det er noget, der bør drøftes i bestyrelsen, hvis det er en opfattelse i offentligheden. Også DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn har tidligere afvist kritikken af DR's manglende åbenhed.

Kritikken vinder dog delvist gehør i andre dele af bestyrelsen. Afgående bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm siger til Politiken, at DR i sagen om Adam Holms religionskritiske kronik agerede mere "som et firma, der kun vil have positiv omtale" end public service hus.

Ifølge Dennis Nørmark, der indtræder i DR's bestyrelse i det nye år efter og er udpeget af Liberal Alliance, har Ole Hyltoft også en pointe. I hvert fald i sagen om Eurovision, mener han, hvor DR i lang tid nægtede at dele aftaledokumenterne bag eventen – indtil kulturminister Marianne Jelved (R) skruede bissen på og kraftigt opfordrede DR til at lægge papirerne frem i lyset. Dennis Nørmark siger samtidig til Politiken, at han er klar til at arbejde for, at DR bliver mere tilgængelig og åben.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også