MediaWatch

DR og Jelved har underskrevet ny public service-kontrakt

Opdateret 14:25. En ny public service-kontrakt er underskrevet af DR og Kulturministeriet. Kontrakten forpligter bla. DR til at styke indsatsen over for den yngre del af befolkningen.

DR og Kulturministeriet har underskrevet en ny fireårig public service-kontrakt, som fastsætter rammerne for DR's public service-virksomhed frem til udgangen af 2018. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Den nye kontrakt vækker glæde hos DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen.

"Helt overordnet hæfter jeg mig ved, at DR også fremadrettet skal stræbe efter at følge med medieudviklingen og afspejle befolkningens mediebrug. At DR skal levere programmer og tjenester af høj kvalitet – og at man skal udnytte nye digitale muligheder i bestræbelserne på at levere det bedst mulige public service-tilbud til alle,” udtaler Michael Christiansen i  en pressemeddelelse.

Den nye public service-kontrakt, der er blevet til på baggrund af sommerens medieaftale, indebærer bla., at DR skal styrke indsatsen for at nå de unge, styrke den regionale dækning, øge andelen af dansk musik i radioen samt lægge flere opgaver ud til det private produktionsmiljø.

Udfordring med store børn

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn hæfter sig bla. ambitionen om, at DR skal styrke indsatsen over for den yngre del af befolkningen.

”Det er ingen hemmelighed, at vi igennem mange år har været dygtige til at nå de alleryngste med blandt andet DR Ramasjang, mens vi desværre har haft langt sværere ved at etablere en varig relation til de unge. Det var baggrunden for, at vi i 2013 gik i luften med tv-kanalen DR3, som er et public service-tilbud til de yngre seere," udtaler Maria Rørbye Rønn, der anerkender, at DR endnu ikke er i mål.

"Vi har en kæmpe udfordring i forhold til at sikre, at der også er et kvalitativt dansk tilbud til de store børn, de såkaldte ’tweens’, som vi alt for ofte mister, når de forlader DRs trygge børneunivers på Ramasjang,” udtaler hun.

Skal spille mere dansk

Med den nye kontrakt på plads kan DR Ifølge Michael Christiansen nu påbegynde arbejdet med at folde deres musikplan ud. Planen indebærer som bekendt ikke DR UnderholdningsOrkestret, men vil i stedet styrke DR SymfoniOrkestret, DR Big Bandet og DR's kor samt øge samarbejde med blandt andet landsdelsorkestre i hele landet.

På musikområdet skærper den nye fireårig kontrakt desuden kravene til til andelen af dansk musik i radioen, idet 43 pct. af musikken på DR's kanaler fremover skal være dansk. Det vil kræve, at DR i dag skal øge sin danskandel med seks procentpoint i gennemsnit per kanal, skriver DR i pressemeddelelsen.

Kontrakten strammer desuden kravene til, hvor mange produktioner, DR skal købe i det private produktionsmiljø. Fra 2015 vil kravet således udgøre 300 millioner kroner årligt. Det er en stramning af kravene fra den gamle medieaftale, der forpligtede DR til at handle ind for 225 mio. kr. i 2013 og 250 mio. kr. i 2013.

Artiklen er opdateret 18. december kl. 14:25.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs