MediaWatch

Mere end 40 lande får Arvingerne at se

1. sæson af DR’s dramaserie er godt på vej ud i verden efter andre DR-serier med international succes som 'Borgen' og 'Forbrydelsen'.

Striden om, hvem der skal arve den sydfynske boheme-idyl Grønnegården i dramaserien 'Arvingerne' ser ud til at kunne blive endnu en eksportsucces for DR.

I Danmark har mere end 1,5 mio. seere fulgt 1. sæson og den er nu også solgt til visning i mere end 40 lande i og uden for Europa, skriver DR. Senest har tv-stationer i lande som Brasilien og New Zealand købt 1. sæson, og flere har desuden allerede købt ind på sæson 2, der havde premiere i går. Dermed lægger Arvingerne sig i sporet af en af DR’s største salgssucceser internationalt, nemlig 'Borgen', der er blevet solgt til visning i over 70 lande.

Amerikanere udvikler egen udgave af 'Arvingerne'

Arvingerne er skrevet af tv-forfattertalentet Maya Ilsøe, der også stod bag julekalenderne 'Abalons hemmelighed' og 'Pagten' for DR1. Arvingerne er hendes første voksen-drama for DR og debut på den faste og efterhånden meget prestigefyldte sendetid søndag kl. 20.

Ud over det internationale salg af den danske produktion er rettighederne til Arvingerne desuden solgt til amerikanske Universal Cable Productions, hvor producenten Doug Liman skal producere den amerikanske version.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs