MediaWatch

Amerikanere udvikler egen udgave af 'Arvingerne'

Amerikanske Universal Cable Productions Development har købt retten til at udvikle en genindspilning af DR's dramaserie 'Arvingerne’. Ingen tv-kanal er inde i billedet.

Amerikanske selskaber har vist interesse for at købe retten til en genindspilning af DR's dramaserie ’Arvingerne’, og nu har DR indgået en aftale med Universal Cable Productions Development (UCP), om at de kan gå videre med projektet, skriver DR presse.

Universal  udvikler – sammen med selskabet Hypnotic - serien til det amerikanske marked, så den passer til amerikanske forhold. Samtidig har selskabet et år til at finde en tv-station, der kan vise ’Arvingerne’ i en USA-udgave.

”DR har fået mere end en håndfuld bud, og det er ganske usædvanligt, at der er så mange, der byder ind på samme serie,” siger souschef Helene Aurø fra DR Salg, der de senere år har oplevet en stigende interesse for DRs serier i USA.

Hun forklarer, at Universal Cable Productions Development er blevet valgt, efter at DR bad alle byderne om at lave et såkaldt kreativt pitch på, hvordan de vil lave serien.

DRs dramachef Piv Bernth glæder sig over, at Universal har købt ’Arvingerne’ med henblik på at lave et amerikansk remake.

”Det understreger, hvor universel en historie Maya Ilsøe har skrevet, og hvor præcist skuespillerne har skabt deres karakterer. Det bliver spændende at se, hvordan serien vil folde sig ud i et andet land,” siger hun.

Amerikansk tv har allerede lavet et remake af ’Forbrydelsen’, som også er på vej i en indisk og en russisk udgave.

Sæson to af ’Arvingerne’ bliver vist på DR1 fra den 1. januar 2015.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs