MediaWatch

Georg Metz: Radio24syv afløser kriseramt P1

Pilen peger opad for Radio24syv, der har udviklet sig til at være afløseren for DR's P1, skriver kulturkommentator Georg Metz i et debatindlæg.

Efter en svær start har Radio24syv efter godt tre år placeret sig som afløseren for det kriseramte DR’s P1.

Sådan lyder rosen til Radio24syv og den tilsvarende kritik af P1 fra kulturkommentator Georg Metz i et debatindlæg i Information.

"Man skal ikke være doktor i medievidenskab for at kritisere Radio24syv og det rige mål af skæve som københavnerradioen også slår døgnet rundt, bevar os vel. Men ånden, ÅNDEN i stationen har tilført dansk radio uvurderligheder, som DR for længst har tabt i en institution snart endeligt tømt for idé og kunstnerisk og journalistisk genius," skriver Georg Metz i Information.

I sit debatindlæg skriver Georg Metz, at Radio24syv har "formået at etablere den radio, som P1 kunne være udviklet til under en mere højloftet struktur i DR." Han roser programmer såsom 'Cordua og Steno', 'Aflyttet' og 'Bæltestedet' og roser radioen for at lægge ansvaret for udviklingen hos programfolkene.

Georg Metz har ikke altid været imponeret af Radio24syv. Da kanalen gik i luften for tre år siden, kaldte han den for en discount-udgave af P1 med "rædsomt" indhold.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs