MediaWatch

Georg Metz: Radio24syv afløser kriseramt P1

Pilen peger opad for Radio24syv, der har udviklet sig til at være afløseren for DR's P1, skriver kulturkommentator Georg Metz i et debatindlæg.

Efter en svær start har Radio24syv efter godt tre år placeret sig som afløseren for det kriseramte DR’s P1.

Sådan lyder rosen til Radio24syv og den tilsvarende kritik af P1 fra kulturkommentator Georg Metz i et debatindlæg i Information.

"Man skal ikke være doktor i medievidenskab for at kritisere Radio24syv og det rige mål af skæve som københavnerradioen også slår døgnet rundt, bevar os vel. Men ånden, ÅNDEN i stationen har tilført dansk radio uvurderligheder, som DR for længst har tabt i en institution snart endeligt tømt for idé og kunstnerisk og journalistisk genius," skriver Georg Metz i Information.

I sit debatindlæg skriver Georg Metz, at Radio24syv har "formået at etablere den radio, som P1 kunne være udviklet til under en mere højloftet struktur i DR." Han roser programmer såsom 'Cordua og Steno', 'Aflyttet' og 'Bæltestedet' og roser radioen for at lægge ansvaret for udviklingen hos programfolkene.

Georg Metz har ikke altid været imponeret af Radio24syv. Da kanalen gik i luften for tre år siden, kaldte han den for en discount-udgave af P1 med "rædsomt" indhold.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs