MediaWatch

Egmont investerer millioner i nye biografsæder

Egmont-ejede Nordisk Film investerer stort i tre nye kæmpebiografer i Køge, Frederikssund og Aalborg - yderligere tre er på vej i 2016.

Foto: Egmont

Danmarks største biografkoncern, Nordisk Film, som er ejet af Danmarks største mediekoncern, Egmont, investerer et stort trecifret millionbeløb i tre nye biografcentre, skriver Berlingske.

Samlet set vil Nordisk Film opføre 16 nye sale og over 2.000 sæder gennem nye multibiografer i Køge samt i butikscentre i Frederikssund og Aalborg. I Køge og Frederikssund bliver biografcentrene udviklet i samarbejde med børsnoterede TK Development.

Nordisk Film får i Køge omkring 1.000 sæder fordelt på seks sale, som skal drives i samarbejde med ejeren af Køge Bio. Fire sale med 550 sæder skal opføres i Frederikssund. Forventningen er at åbne i Frederikssund i foråret 2016. I Aalborg lejer Nordisk Film sig ind i Shoppen-centret, og multibiografen får seks sale og små 1.000 sæder fra 2016.

I hovedstanden driver Nordisk Film i forvejen Imperial med landets største sal, Palads, Dagmar Biografen og Falkoner Bio. Næste år følger Field's og i 2016 yderligere tre biografcentre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs