MediaWatch

Salget af DAB-radioer boomer op til jul

I Fona og Hi-Fi Klubben er salget af DAB-radioer op til jul steget med 80 pct. på landsplan sammenlignet med samme periode sidste år.

Der ryger mange flere DAB-radioer over disken i år, end der gjorde sidste år. Sådan lyder fra Fona og Hi-Fi Klubben, skriver DR Syd.

I Syd- og Sønderjylland har Fona og Hi-Fi Klubben således solgt næsten tre gange så mange DAB-radioer i november og december i år sammenlignet med samme periode sidste år. På landsplan er salget steget med 80 procent.

"Vi har oplevet en meget kraftig vækst i salget af DAB-radioer, og det er vi meget glade for," siger Bjarke Lippert, marketingschef for HiFi-klubben, til DR Syd.

Ifølge Per Jauert, der er DAB-radioekspert ved institut for æstetik og kommunikation på Aarhus Universitet, skyldes salgsfremgangen, at det meget aflyttede Giro 413 og Danmarksmester flyttede fra P4 til P5 1. november

De programmer kan ikke længere høres på FM-båndet. Det har fået flere af ældre lyttere til at anskaffe sig en DAB-radio eller ønske sig en i julegave, siger han til DR Syd.

Radiochef: Giro 413-flytning virker

'Giro413'-flytning koster ud 8 af 10 lyttere 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs