MediaWatch

Salget af DAB-radioer boomer op til jul

I Fona og Hi-Fi Klubben er salget af DAB-radioer op til jul steget med 80 pct. på landsplan sammenlignet med samme periode sidste år.

Der ryger mange flere DAB-radioer over disken i år, end der gjorde sidste år. Sådan lyder fra Fona og Hi-Fi Klubben, skriver DR Syd.

I Syd- og Sønderjylland har Fona og Hi-Fi Klubben således solgt næsten tre gange så mange DAB-radioer i november og december i år sammenlignet med samme periode sidste år. På landsplan er salget steget med 80 procent.

"Vi har oplevet en meget kraftig vækst i salget af DAB-radioer, og det er vi meget glade for," siger Bjarke Lippert, marketingschef for HiFi-klubben, til DR Syd.

Ifølge Per Jauert, der er DAB-radioekspert ved institut for æstetik og kommunikation på Aarhus Universitet, skyldes salgsfremgangen, at det meget aflyttede Giro 413 og Danmarksmester flyttede fra P4 til P5 1. november

De programmer kan ikke længere høres på FM-båndet. Det har fået flere af ældre lyttere til at anskaffe sig en DAB-radio eller ønske sig en i julegave, siger han til DR Syd.

Radiochef: Giro 413-flytning virker

'Giro413'-flytning koster ud 8 af 10 lyttere 

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs