Radiochef: Giro 413-flytning virker

Flytningen af programklassikeren P4 til P5 har på få uger kostet Giro 413 mere end 500.000 lyttere. Men DR's radiochef forsvarer flytningen med fremgang til begge kanaler samlet set.
Giro 413-vært Margaret Lindhardt | Foto: DR
Giro 413-vært Margaret Lindhardt | Foto: DR

Radioklassikeren Giro 413 har tabt hovedparten af sin lytterskare, siden programmet for få uger siden holdt flyttedag fra DR's P4 til P5, skriver Jyllands-Posten.

Indtil begyndelsen af november blev programmet hørt af ca. 705.000, men det tal er nu svundet til cirka 169.000.

Flytningen er sket som led i en relancering af såvel P4 som P5, og tabet var ventet, fordi P4 som FM-kanal når langt bredere ud end DAB-kanalen P5.

Ifølge DR virker flytningen efter hensigten og har samlet set styrket begge kanaler :

"Hvis der er mennesker, som ikke ved, at de på P5 kan høre ”Giro 413”, skal vi blive bedre til at fortælle dem det. Men vigtigst for mig er, at lyttertallet for både P4 og P5 er blevet højere i november, end det var i januar til oktober. Derfor opfatter vi de to kanalers nye programprofiler som en succes," siger DR's radiochef Tor Arnbjørn til Jyllands-Posten.

Flytningen fra FM-baserede P4 til den digitale P5 kritiseres i avisen af Ældre Sagen, der har fået flere henvendelser fra deres medlemmer, og derfor har henvendt sig med kritikken til lytternes og seernes redaktør i DR, Jacob Mollerup, siger souschef i Ældre Sagen, Jens Højgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter