MediaWatch

S vil have flere DAB-svar

Socialdemokraterne ønsker på linje med brancheorganisationen Koda et bedre billede af udviklingen på radiomarkedet, inden den planlagte overgang til digital radio, DAB+, iværksættes.

Regeringens planer om udrulningen af den digitale radioplatform DAB+ møder skepsis fra flere sider, skriver Politiken.

Brancheorganisationen Koda er blandt de aktører, der ser en risiko for, at DAB-teknologien vil blive overhalet af internetradio inde for en overskuelig fremtid, og at de 4-5 mia. kr., Kulturministeriet i rapporten '10-årig strategi for digital radio' har skønnet at overgangen til DAB+ samlet vil koste, risikere at ende som skønne spildte kræfter.

Derfor efterlyser Koda en markedsundersøgelse, der ser nærmere på udviklingen på radiomarkedet, inden den planlagte informationskampagne om DAB til 10 mio. kr., iværksættes næste år.

Fem bureauer går efter DAB-millioner

Socialdemokraterne kultur-og medieordfører, Troels Ravn, bakker som udgangspunkt fortsat DAB-strategien op, men ønsker samtidig flere svar.

"For mit parti er der for mange uafklarede spørgsmål i spil, og derfor vil vi også afvente en ny høring her medio december. Et nyt oplæg er helt nødvendigt, inden vi kan tage det næste skridt. Vi skal have på plads, hvor den teknologiske udvikling er henne," siger Troels Ravn til avisen med henvisning til den høring om den fremtidige udnyttelse af DAB-blok 3, der havde deadline for svar i går.

Ifølge medieaftalen skal FM-båndet slukkes og afløses af DAB ved udgangen af 2019, hvis mindst halvdelen af radiolytningen sker digitalt fra midten af 2018.

Branche til politikere: Træk håndbremsen på DAB 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs