MediaWatch

Coop betaler 10.000 kroner for spammail

En kunde forsøgte at afmelde sig nyhedsbrev fra Coop. Men reklamerne blev ved med at dukke op. Det koster en bøde på 10.000 kr.

Foto: Torben Stroyer

Coop har valgt betalt en bøde på 10.000 kroner for at have sendt uønskede nyhedsbreve på mail til en kunde. Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

Dagligvaregiganten overtrådte markedsføringsloven ved at sende de uanmodede reklamer til forbrugeren, som om vedkommende flere gange havde frabedt sig det.

"Når en forbruger frabeder sig flere reklamer, skal virksomheden også stoppe med at sende dem," siger kontorchef hos Forbrugerombudsmanden, Benedikte Havskov Hansen.

"Coop fortsatte med at sende reklamer, selvom forbrugeren flere gange havde afmeldt dem. Det er i strid med markedsføringsloven," siger hun i en pressemeddelelse.

Fem selskaber anmeldt

Samlet politianmeldte Forbrugerombudsmanden fem selskaber i oktober i år for at have overtrådt markedsføringsloven. Coop er det tredje selskab af de fem, som betaler en bøde.

Den konkrete sag handler om en forbruger, der flere gange afmeldte sig elektroniske nyhedsbreve fra Coop ved at sende mail til kundeservices mailadresse.

To gange bekræftede dagligvaregiganten afmeldingen, men alligevel fortsatte forbrugeren med at få nyhedsbreve.

Coop: En menneskelig fejl

Coop har oplyst, at de uanmodede nyhedsbreve blev udsendt som følge af en både teknisk og menneskelig fejl, oplyser Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden blev gjort opmærksom på sagen via sin spam-postkasse, hvor der sidste år indkom omkring 1500 klager hver måned.

Ifølge markedsføringsloven må en virksomhed ikke sende elektroniske reklamer til forbrugere, der har tilbagekaldt et tidligere afgivet samtykke.

Og det skal være både let og gratis for forbrugerne at framelde sig elektroniske reklamer, og de skal til enhver tid kunne gøre det.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs