MediaWatch

Gidsler tvinges til at ringe til medier i australsk gidseldrama

Gidsler på cafe i Sydney tvinges til at ringe til medier med krav fra gidseltager, skriver flere internationale medier.

Foto: Rob Griffith/AP/Polfoto

I det igangværende gidseldrama på en café i Sydneys centrale forretningskvarter tvinges gidselerne til at ringe til medier, skriver flere australske medier.

Radiostationerne 2UE og 2GB, samt tv-stationerne Nine og Ten, siger alle, at de er blevet kontaktet af gidsler inde på caféen, skriver bla. The Sydney Motning Herald.

Ten News Sunday skriver selv, at de har været i telefonisk kontakt med nogle af gidslerne inde i caféen. Politiet anmoder dog om, at der ikke vil blive udgivet noget fra samtalerne.

Gidseltageren forlanger ifølge gidslerne på cafeen at få et Islamisk Stat-flag bragt ned til cafeen. Han forlanger også at komme til at tale med den australske premierminister, Tony Abbott. To gidsler siger til Ten News, at der er fire bomber. To af dem inde på Lindt Chocolate Cafe, hvor gidselsituationen finder sted, og to, som er placeret andre steder i byen. Hvad gidslerne bygger informationerne på, er ikke klart.

"Der er forskellige spekulationer om, hvad han kræver. Vi vil ikke gå ind i disse spekulationer, men vi overvåger alle typer af medier i øjeblikket. Vi kan ikke give oplysninger om det forløb. Vi håndterer dette, og vi har de bedste forhandlere i hele verden. Vi vil sørge for, at ingen kommer noget til," siger vicepolitikommissær Catherine Burn på et pressemøde.

Gidseldramaet startede natten til mandag, da mindst én bevæbnet mand tog et ukendt antal cafegæster som gidsler på Lindt Chocolate Cafe. Siden er det lykkedes fem gidsler at undslippe. Det er uvist, om gidseltageren har frigivet de undslupne, eller om det er lykkedes dem at flygte. Samtidig er det fortsat uvist, hvad gidseltagerens motivation er, og om flere er involveret. Tidligere har australsk tv vist billeder af gidsler, som modvilligt fremviser et sort flag med hvid, arabisk skrift mod cafeens vinduer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs