MediaWatch

Jelved undgår ministerstorm efter orkesterlukning

Folketingets flertal vil ikke vælte kulturminister Marianne Jelved for at lukke DR Underholdningsorkestret, siger Enhedslisten og Venstre.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Kulturminister Marianne Jelved (R) slipper for en ministerstorm, selv om hun reelt lukker DR's Underholdningsorkester ved at underskrive en ny public service-kontrakt med DR.

Et politisk flertal afviser at vælte hende ved en ministerstorm, som Dansk Folkepartis ordfører, Morten Marinus, har foreslået.

Ministerstormen afvises såvel af Enhedslistens ordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, som af Venstres Michael Aastrup-Jensen.

"Hvis ministeren ikke vil være med, og de borgerlige ikke vil finde en anden finansiering, så kan vi ikke gøre mere for at bevare Underholdningsorkestret," siger Jørgen Arbo-Bæhr.

 

Kan ikke tvinge til forhandlinger

I sidste uge stemte han med flertallet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative og et færøsk mandat for, at Jelved skal forhandle videre for at bevare orkestret.

Flertallet erkender, at de ikke kan tvinge kulturministeren til at forhandle videre trods DR-direktionens beslutning om at spare orkestret væk.

"Jeg er ret chokeret over, at Jelved ikke vil forhandle med os. Men vi har ikke intentioner om at lave ministerstorm mod Jelved. Det tror jeg heller ikke, at der er flertal for i Folketinget," siger Michael Aastrup-Jensen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs