MediaWatch

EL: Borgerlige må komme med forslag i orkester-sag

De borgerlige partier, der kæmper for at redde Underholdningsorkestret, bør byde ind med kreative forslag, hvis missionen skal lykkes, mener Enhedslisten.

De borgerlige partier bør bidrage med kreative forslag, hvis det skal lykkes at redde DR Underholdningsorkestret fra lukning.

Det skriver Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr i et debatindlæg på Altinget.

"De borgerlige partier, som vil bevare UnderholdningsOrkestret, og som har stemt for vedtagelsen, bør være kreative i forhold til deres tidligere udsagn," skriver Jørgen Arbo-Bæhr på Altinget.

Han håber, at kulturminister Marianne Jelved (R) og de øvrige partier kan finde en løsning i farcen om Underholdningsorkestret i denne uge.

Enhedslisten har selv været på banen med et forslag om at redde orkestret ved at bruge et tocifret millionbeløb fra de såkaldte overskydende licensmidler på at bevare Underholdningsorkestret i sin nuværende form.

På et åbent samråd sidste uge afviste kulturministeren dog, at de overskydende licensmidler kan fungere som nyt finansieringsgrundlag for orkestret med henvisning til, at statslige institutioner ikke må basere drift på mulige, kommende engangsindtægter, som hun mener midlerne er.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs