MediaWatch

EL: Borgerlige må komme med forslag i orkester-sag

De borgerlige partier, der kæmper for at redde Underholdningsorkestret, bør byde ind med kreative forslag, hvis missionen skal lykkes, mener Enhedslisten.

De borgerlige partier bør bidrage med kreative forslag, hvis det skal lykkes at redde DR Underholdningsorkestret fra lukning.

Det skriver Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr i et debatindlæg på Altinget.

"De borgerlige partier, som vil bevare UnderholdningsOrkestret, og som har stemt for vedtagelsen, bør være kreative i forhold til deres tidligere udsagn," skriver Jørgen Arbo-Bæhr på Altinget.

Han håber, at kulturminister Marianne Jelved (R) og de øvrige partier kan finde en løsning i farcen om Underholdningsorkestret i denne uge.

Enhedslisten har selv været på banen med et forslag om at redde orkestret ved at bruge et tocifret millionbeløb fra de såkaldte overskydende licensmidler på at bevare Underholdningsorkestret i sin nuværende form.

På et åbent samråd sidste uge afviste kulturministeren dog, at de overskydende licensmidler kan fungere som nyt finansieringsgrundlag for orkestret med henvisning til, at statslige institutioner ikke må basere drift på mulige, kommende engangsindtægter, som hun mener midlerne er.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs