MediaWatch

Viaplay booster svensk kundebase

De svenske Tele2-kunder kan nu udvide deres almindelige telefonabonnement med adgang til MTG's streamingtjeneste Viaplay, som kan hente en abonnementsgevinst. Opdateret.

MTG’s streamingtjeneste Viaplay har indgået et partnerskab med den svenske teleoperatør Tele2, som giver Tele2 mulighed for at tilbyde Viaplay til deres hele 3,7 mio. svenske mobil og mobilt bredbåndsabonnenter.

Omvendt øger aftalen både Viaplays rækkevidde og brugernes adgang til tjenesten. Aktiemarkedet reagerede i morges positivt på det nye partnerskab, og sendte MTG-aktiekursen op med 1,6 pct.

Viaplay har udviklet sig til et vigtigt omdrejningspunkt i MTG's digitale aktiviteter, lyder signalet fra MTG's koncerndirektør Jørgen Madsen til Kampanje.com.

Godt nok kom Viaplay først på det nordiske marked med en streamingtjeneste, men fik baghjul af Netflix fra efter 2012, men Viaply er på vej op. Jørgen Madsen vil i lighed med sin amerikanske konkurrent ikke røbe, hvor mange abonnenter Viaplay har, men han oplyser, at antallet er fordoblet på halvandet år.

Spirende trend

Viaplay's film, serier og sport fås allerede via pc'er, tablets, mobiltelefoner, smart tv og gaming konsoller, men den nye Tele2-aftale lægger sig i kølvandet på en spirende trend: medier, der kobler sig på teleabonnementer som en alternativ indgang til kunderne. 

I juni meddelte JP/Politikens Hus således, at man ville booste det digitale abonnementssalg og kundebase med et nyt samarbejde med teleselskabet Telmore. Telmore lancerede et nyt mobilprodukt Telmore Play, en mediepakke, der blandt andet giver kunderne fri adgang til det indhold på Politiken.dk og Ekstrabladet.dk, der ligger bag betalingsmur. Det gav 10.000 nye kunder på to en halv uge.

Viaplays alliance med Tele2 betyder, at både nye og eksisterende Tele2-kunder kan vælge at inkludere Viaplay i deres abonnement fra januar.

De senere år har Viaplay indgået aftaler med platforme som Samsung, Xbox One, PlayStation 4 og Chromecast, for at udbrede adgang til tjenesten.

Viaplay rykker ind på ny spilkonsol 

Viaplay sikrer en stribe børnefavoritter

Disney indhold på Viaplay

Gallup: Hver anden ser tv på nettet

Gallup: 29 pct. abonnerer på streaming-tv  

ViaPlay får hovedrolle i MTG-strategi 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs