MediaWatch

Medie: DR-direktør købte flybilletter for over en halv mio.

DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, har over tre år brugt over en halv mio. kroner på at flyve på arbejde i København fra sit hjem i Jylland.

Over tre år har DR betalt transportomkostninger på 571.841 kroner for nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen har fået aktindsigt i omkostningerne, der bl.a. dækker over fly fra DR-chefens hjem i Ry i Jylland til København og derefter videre til DR Byen med taxa. Bl.a. arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til København mener, det sender et dårligt signal.

”Nu har man en polemik, hvor Underholdningsorkestret bliver fyret, og der skal spares millioner af kroner på årsbasis, så er det rettidig omhu, at der er omkostningsbevidsthed i hele organisationen. Det gælder fra top til bund. Det er et godt signal at sende, når det er skatteborgernes penge, der bruges,” siger han til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet konfronterer i en spørgsmål/svar-konfrontation Ulrik Haagerup, men han henviser til DR’s bestyrelse. I stedet ender DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn dog med at svare på kritikken. Hun henviser til, at DR i forbindelse med den seneste sparerunde også nedlagde en direktør-stilling for også at spare i det øverste cheflag. Generaldirektøren siger samtidig, at det ikke er hver dag, Haagerup flyver frem og tilbage mellem Jylland og København.

”Vi skal give vores medarbejdere og chefer en rimelig løn, der skal stå mål med den stilling, man har. Ulrik Haagerups samlede aftale med løn og transport er rimelig i forhold til den stilling og med det ansvar, han har. Den er godkendt af den tidligere ledelse og af DR’s bestyrelse,” siger hun til Ekstra Bladet.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs