MediaWatch

Haagerup: Krasnik peger på konkret problem

Der skal mere viden og kunnen til for at lave god journalistik end de kompetencer, journalistuddannede kommer med i dag, mener nyhedsdirektør i DR.

Foto: DR

Journalister, der kun har en journalistuddannelse i bagagen, mangler kvalifikationer til at lave kvalificeret journalistik. Det mener Deadline-værten Martin Krasnik, der i sin nye bog 'Fucking jøde' bl.a. skriver, at journalister ikke er den skarpeste faggruppe i verden.

Den cand. scient. pol.-uddannede nyhedsvært er siden blevet bakket op af præst og debattør Sørine Gotfredsen i Berlingske, og i et interview til Berlingske i dag stemmer nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, i.

Adspurgt om han synes, at det var en fejl, når DR's ledelse tidligere kun ansatte journalister i nyhedernes tjeneste, svarer nyhedschefen:

"Ja, det mener jeg, at det var. Dansk presse, ja europæisk presse, var i årtier præget af, at redaktører var bange for at ansætte nogle, der var klogere end dem selv, og det gav naturligt nok nogle begrænsninger. Så Krasnik peger absolut på et konkret problem. Men journalistik er blevet et teamwork, og vi kan kun lykkes, hvis vi blander forskellige kompetencer," siger Ulrik Haagerup til Berlingske.

Han uddyber, at høj journalistisk kvalitet fremover vil være mere afhængig af, at traditionelle journalister suppleres af andre faggrupper "eller i det mindste af mere viden og nye kompetencer" i en stadig mere indviklet verden.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs