MediaWatch

Spillet om Danmarks dyreste tv-rettigheder

Nye tider og stigende international konkurrence sendte sidste år Divisionsforeningen ud i en armlægning med konkurrence-myndighederne for at beskytte en guldåre i dansk topfodbold: tv-rettighederne til Superligaen.

I maj i år fandt en afgørende kamp om Danmarks dyreste tv-rettigheder sted. Angrebsspillet blev indledt allerede i marts sidste år, hvor Divisionsforeningen henvendte sig til Forbruger- og Konkurrencestyrelsen for at få ændret spillereglerne for en af dansk topfodbolds hovedaktiver; nemlig tv-rettighederne til Superligaen.

Siden 2007 har Divisionsforeningen været pålagt at udbyde rettighederne hvert tredje år. Men tv-markedet har ændret sig markant siden 2007, mener Divisionsforeningen, der frygtede, at rettighederne ville blive devalueret og virke som et benspænd for endnu en prisstigning i åretsudbudsrunde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs