MediaWatch

RUC-forsker bliver leder på Oxford

Medieforskeren Rasmus Kleis Nielsen får til opgave at lede journalistisk forskningsinstitut på det prestigefulde engelske universitet.

Han har med base på RUC forsket i danskernes nyhedsvaner og politisk kommunikation. Nu skal lede forskningscenter på Oxford University. Det skriver forsker Rasmus Kleis Nielsen i en pressemeddelelse.

Fra 1. januar skifter han Trekroner uden for Roskilde ud med Reuters Institute for the Study of Journalism. Her lyder opgaven på, at han skal være med til at udvikle instituttets ”forskning i de store forandringer som journalistiskken og nyhedsmedierne står overfor verden over og styrke samarbejdet mellem den akademiske medieforskning og partnere i branchen inklusiv organisationer som BBC og Google,” som det hedder i meddelelsen.

Han tager orlov fra RUC, men vil i det nye job samarbejde med Center for Magt, Medier og Kommunikation, som han er tilknyttet på RUC.

Sidste år udgav Rasmus Kleis Nielsen bogen ”Political Journalism in Transition - Western Europe in a Comparative Perspective”, der blev støttet af hans nye arbejdsplads. Han har desuden tidligere stået for Reuters Institutes "Digital News Report".

Reuters Institute: "Gamle medier" har godt fat i Danmark

Q&A: Hvorfor vil vi ikke betale for nyheder?

Ung medieforsker vinder Tietgenprisen

Forsker: Politisk journalistik i fare for at drukne i 'breaking'

Ny forskning: Politisk journalistik er i krise

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs