MediaWatch

Politiken-læsere samler 600.000 ind til syriske aviser

I samarbejde med NGO’en International Media Support har Politiken på få uger indsamlet penge til pressede aviser i det krigshærgede land.

Siden september har en indsamling startet af Politiken og International Media Support indsamlet nok til at sikre distribution af 215.000 aviser i Syrien. Det skriver organisationen på dens hjemmeside.

Pengene går til fem uafhængige syriske aviser og deres fælles distributionssystem. Helt præcist er beløbet på 649.231 kroner, som nu giver flere hundrede tusinde syrere muligheden for at holde sig opdateret fra aviserne, der er presset for at holde sig fri af censur i landet, hvor mange vestlige journalister af sikkerhedsmæssige årsager heller ikke kan arbejde.

De fem syriske aviser Koulouna Sourioun, Sada al-Sham, Tamddon, Enab Baladi og Souriatna gik for nyligt sammen i Syrian Network for Print Media. Foruden fælles distribution betød det også et fælles sæt af journalistiske og etiske standarder. International Media Support og Politiken vil samtidig støtte de syriske aviser med videreuddannelse af medarbejderne.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs