MediaWatch

Mediedækning flakker mellem brændpunkter

Dækningen af krigen i Syrien er faldet drastisk, mens konflikterne i Ukraine og Israel-Palæstina nu løber med al omtalen. Et demokratisk problem, mener professor ved DMJX.

Konflikter i verdens brændpunkter blusser op og løber i en periode med al med alt medieomtale for så at ebbe ud, selvom konflikten ofte fortsætter. Det viser et udtræk fra Infomedia, som Information har foretaget.

Eksempelvis er dækningen af Syrien svundet ind til en femtedel af, hvad den var i september sidste år, mens Israel-Palæstina og Ukraine ligger i toppen i den her måned. Det gælder for så vidt al slags journalistik, men det er et særligt problem, når det gælder konflikter i udlandet, mener Hans-Henrik Holm, professor og forstander for den internationale afdeling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

”Der sker ikke så meget ved, at medierne kun dækker Løgstør, når der er oversvømmelse, for vi ved alle sammen en masse om Løgstør (…) Hovedopgaven for medierne er at bidrage til en demokratisk diskussion, hvor vi bliver bedre i stand til at tage beslutninger, der er vigtige for Danmark, danskerne og det globale system. Vi har et behov for at finde ud af, om vi skal støtte dansk deltagelse i Syrien. Skal vi give oprørerne våben eller ej? Det kan man sætte spørgsmålstegn ved, om vi bliver i stand til at tage stilling til, når dækningen er så kortvarig,” siger han Hans-Henrik Holm til Information.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs