MediaWatch

Twitter sætter ind mod deling af halshugning

Twitter-brugere, som deler videoer eller billeder af halshugningen af amerikansk journalist, bliver suspenderet fra det sociale medie.

Foto: Steven Senne/AP/Polfoto/Arkiv

Det sociale medie Twitter suspenderer brugere, som deler videoer eller billeder af oprørsgruppen IS's halshugning af den amerikanske journalist James Foley. Det sker, efter at grusomme billeder og videoer af halshugningen har floreret på det sociale medie.

"Vi suspenderer aktivt konti, hvis vi opdager, de bruges til at dele disse grafiske billeder," siger Twitters adm. direktør, Dick Costolo, ifølge The Independent.

Tirsdag offentliggjorde IS en video, der tilsyneladende viser halshugningen af den amerikanske journalist James Foley. Videoen har titlen "Et budskab til Amerika" og er med stor sandsynlighed en besked til USA om ikke at blande sig i gruppens aktiviteter i Irak og Syrien.

Onsdag meddelte det amerikanske forbundspoliti, FBI, at man vurderer, at videoen er ægte, skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer det amerikanske medie Global Post.

James Foley, der har rapporteret fra Mellemøsten i fem år, blev kidnappet 22. november 2012 i Syrien af uidentificerede bevæbnede gerningsmænd.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs