MediaWatch

Twitter sætter ind mod deling af halshugning

Twitter-brugere, som deler videoer eller billeder af halshugningen af amerikansk journalist, bliver suspenderet fra det sociale medie.

Foto: Steven Senne/AP/Polfoto/Arkiv

Det sociale medie Twitter suspenderer brugere, som deler videoer eller billeder af oprørsgruppen IS's halshugning af den amerikanske journalist James Foley. Det sker, efter at grusomme billeder og videoer af halshugningen har floreret på det sociale medie.

"Vi suspenderer aktivt konti, hvis vi opdager, de bruges til at dele disse grafiske billeder," siger Twitters adm. direktør, Dick Costolo, ifølge The Independent.

Tirsdag offentliggjorde IS en video, der tilsyneladende viser halshugningen af den amerikanske journalist James Foley. Videoen har titlen "Et budskab til Amerika" og er med stor sandsynlighed en besked til USA om ikke at blande sig i gruppens aktiviteter i Irak og Syrien.

Onsdag meddelte det amerikanske forbundspoliti, FBI, at man vurderer, at videoen er ægte, skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer det amerikanske medie Global Post.

James Foley, der har rapporteret fra Mellemøsten i fem år, blev kidnappet 22. november 2012 i Syrien af uidentificerede bevæbnede gerningsmænd.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs