Jens Torpes London-avis har røde tal

Jens Torpe, der er udgiver af erhvervs-gratisavisen City AM, bogfører tab. Samtidig henter han og de andre chefer fem mio. kroner til deling.

Den tidligere MTG-chef, der også var med til at lancere Metroexpress, Jens Torpe, kom ud af sidste regnskab år med underskud i gratisavisen City AM. Det skriver The Guardian.

Gratisavisen, der fokuserer på erhvervsstof og uddeleles rundt omkring i London, kunne bogføre et tab på 116.237 pund (ca. 1,1 mio. kroner) sidste år mod 47,758 pund (ca. 451.000 kroner) forrige år. Omkostningerne er det seneste år er steget med 7,8 pct., og avisen peger selv på en oplagsstigning og investeringer i onlineindhold som de primære årsager.

Samtidig noterer The Guardian, at fem chefer fra City AM, herunder Jens Torpe og den anden medstifter Lawson Muncaster, i alt fik lønninger for omkring fem mio. kroner. Den mest løntunge-chef, der er unavngiven i regnskabet, kunne hjemtage 274.004 pund (ca. 2,6 mio. kroner).

Jens Torpe var med til at stifte London-avisen i 2005 efter en årrække hos MTG og Metro International. City AM har ifølge det seneste regnskab 57 medarbejdere og en omsætning på 9.05 mio. pund (ca. 85,6 mio. kroner). En stigning på 1 pct. i forhold til året før. Oplaget var i august på 108.315 eksemplarer.

Direktør Jens Torpe fylder 60 år

City AM i markant bedring

Torpe venter City-overskud

CityAM runder avis nr. 1000 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også