MediaWatch

Tv-pirat skal et år i fængsel og punge ud med 20 mio.

En svensk mand skal i fængsel i over et år for at have delt krypteringskoder til Canal Digital og Viasat. Derudover skal han betale over 20 mio. sek. i erstatning.

Foto: Patrik Svedberg/PR-foto

En 51-årig svensk mand er idømt et år og tre måneders fængsel for ulovligt at have delt krypteringskoder til Canal Digital og Viasat, såkaldt card sharing. Derudover skal han betale en erstatning til selskaberne på 21,5 mio. sek.

Det skriver appelretten i Stockholm i en pressemeddelelse.

Manden, der er fra Stockholms-området, blev i byretten i februar 2013 idømt et års fængsel. Den dom skærper appelretten altså nu, mens de til gengæld sænker erstatningskravet, han skal betale til Viasat og Canal Digital, til 21,5 mio. sek. fra 36 mio. sek.

Ifølge retten har manden spillet en central rolle i det såkaldt cardsharing-netværk, som gjorde det muligt for omkring 1000 personer at se udsendelser fra Viasat og Canal Digital på ulovlig vis. Sagen er ifølge retten den største af sin slags i Sverige.

Ifølge Resume har kunderne betalt manden mellem 100 og 1500 sek. om året for at få adgang til kanalerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs