Tv-pirat skal et år i fængsel og punge ud med 20 mio.

En svensk mand skal i fængsel i over et år for at have delt krypteringskoder til Canal Digital og Viasat. Derudover skal han betale over 20 mio. sek. i erstatning.
Foto: Patrik Svedberg/PR-foto
Foto: Patrik Svedberg/PR-foto

En 51-årig svensk mand er idømt et år og tre måneders fængsel for ulovligt at have delt krypteringskoder til Canal Digital og Viasat, såkaldt card sharing. Derudover skal han betale en erstatning til selskaberne på 21,5 mio. sek.

Det skriver appelretten i Stockholm i en pressemeddelelse.

Manden, der er fra Stockholms-området, blev i byretten i februar 2013 idømt et års fængsel. Den dom skærper appelretten altså nu, mens de til gengæld sænker erstatningskravet, han skal betale til Viasat og Canal Digital, til 21,5 mio. sek. fra 36 mio. sek.

Ifølge retten har manden spillet en central rolle i det såkaldt cardsharing-netværk, som gjorde det muligt for omkring 1000 personer at se udsendelser fra Viasat og Canal Digital på ulovlig vis. Sagen er ifølge retten den største af sin slags i Sverige.

Ifølge Resume har kunderne betalt manden mellem 100 og 1500 sek. om året for at få adgang til kanalerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter