MediaWatch

Politiet sigter bagmand i sag om pirat-tv

Efter at have ransaget flere adresser på Sjælland har politiet i dag sitet en mand for at dele tv-krypteringskoder med 15 andre tv-seere.

Midt- & Vestsjællands Politi har i dag sat ind over for en gruppe af pirat-tv seere, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Poliet foretog i går med assistance fra Rigspolitiets Nationale IT Efterforskningssektion ransagning af 15 adresser primært i Køge kommune og af nogle få adresser i Nordsjælland i sagen, der drejer sig om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-tv - såkaldt card sharing.

Ransagningerne blev gennemført på grundlag af en anmeldelse indgivet af STOP - Nordic Content Protection – der repræsenterer bl.a. Canal Digital og Viasat.

En bagmand med bopæl i Køge kommune blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 299 b, stk. 6, om særligt grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. Han har ifølge politiet videregivet krypteringskoder til 15 modtagere.

"Politiet ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV. I fremtiden kan der komme flere aktioner mod den slags netværk, der koster TV-industrien millionbeløb hvert år i tabte abonnementsindtægter," siger politikommissær Niels Kristoffersen fra afdelingen Økonomisk Kriminalitet hos Midt- & Vestsjællands Politi i meddelelsen.

I forbindelse med ransagningerne blev store mængder ulovligt krypteringsudstyr beslaglagt.

Strafferammen for card sharing er op til halvandet fængsel, mens pirat-seerne risikerer bøder op til 20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed samt et erstatningskrav i tilsvarende størrelse fra det berørte tv-selskab, skriver politiet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs