MediaWatch

Politiet: Sag om pirat-tv kan vokse

Politiet har planer om flere afhøringer i sagen om pirat-tv og card sharing, hvor 15 hjem i denne uge er blevet ransaget for at have set tv ulovligt.

Det kan blive en dyr omgang at snyde sig til se at serier på TV2 Zulu og fodbold på Canal9.

Midt- og Vestsjællands Politi fandt onsdag 15 adresser i Køge-området, som ifølge politiet ulovligt delte krypteringskoder til betalings-TV, såkaldt card sharing.

Det er én bagmand, der har delt sit TV-kort til yderligere 15 adresser, oplyser politiet. Han bor i Køge Kommune, og bliver blandt andet sigtet for overtrædelse af straffeloven.

"Manden, der sidder med serveren, modtager et mindre beløb fra de personer, som han lejer ud til, for at få dækket sine omkostninger plus lidt til. Det har stået på i et stykke tid," siger politikommissær Niels Kristoffersen.

Men bagmanden fra Køge var ikke den eneste, der havde fået den idé at dele sit TV-kort.

"På den ene adresse finder vi en server, som deler med yderligere 10 brugere. På samme vis, som den første har gjort," siger politikommissæren og fortæller, at de 10 personer i den nærmeste fremtid vil blive kontaktet og afhørt af politiet.

"Vi er ved at undersøge om de to har arbejdet sammen eller er to selvstændige," siger Niels Kristoffersen.

Politiet gennemførte ransagningerne på baggrund af en anmeldelse fra STOP - Nordic Content Protection, som havde opdaget mistænkelig adfærd hos en bruger.

"Der var noget uregelmæssighed omkring brugen af et kort. Det undersøger de og finder ud af, at han faktisk deler sit kort med 15 andre brugere, forklarer Niels Kristoffersen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Ekstra Bladet overhaler B.T. på trafikmåling i juni

Der blev for første gang i flere år trukket flere sidevisninger og besøgende til ekstrabladet.dk end konkurrenterne på B.T. i juni måned. Chefredaktør tror på B.T.s generobring af førerpositionen, og målt på unikke brugere og besøgstal har B.T. halet ind på konkurrenten.

EM-sponsor lægger penge i dansk fodboldmedie

Bold.dk’s redaktionelle dækning af EM i kvindefodbold har fået en saltvandsindsprøjtning fra Visa igennem kampagnen ”The Equal Sponsorship”, som skal bringe dækningen op på niveau med herrefodbold.

B.T. henter ny journalistisk chef fra Frihedsbrevet

Videochef på Frihedsbrevet og tidligere video- og podcastredaktør på Ekstra Bladet rykker videre til B.T., hvor hun skal udvikle og drive det snart 100 pct. digitale medies journalistik mod nye formater.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs