MediaWatch

Tv-begejstret vært fylder 40

Egentlig var hun godt i gang med en karriere som grafiker, men så tog Ane Cortzen chancen og blev markant vært for bl.a. 'TV!TV!TV!'. I dag fylder hun 40 år.

Ane Cortzen.

Hun var designchef i DR, men tog så chancen og brændte igennem som vært for ’TV!TV!TV!’ i 2011, som gav hende flere priser. I dag fylder hun 40 år, skriver Politiken.

Før hun tonede frem på skærmen blev hun uddannet arkitekt og grafisk designer og strøg herefter til Schweiz som art director for Bodum. Siden var hun med til at udvikle logoer til DR1 og DR2, og altså senere også designchef i DR. Men så bød muligheden for at blive vært sig til.

”Jeg har ikke haft en femårsplan. Hvis der er kommet noget fristende, har jeg altid slået til,” har hun sagt til Politiken.

Efter ’TV!TV!TV!’ blev hun vært for mediemagasinet ’Vogternes Råd’, og hun har senest været vært på DR’s ’Søndag Live’ med Anders Lund Madsen, Signe Molde og Michael Jeppesen. Til næste år er hun på vej med et nyt format på DR1. Ane Cortzen er datter af tidligere chefredaktør på Børsen Jan Cortzen og Ekstra Bladet-journalist Ingeborg Brügger. Hendes bror er programchef på Radio24syv Mads Brügger.

Lurende seerdyk hos Cortzen & co.

Anmeldere griner ikke af DR2's søndagssatsning

Cortzen: 'Vild med dans' truet som programformat

Cortzen, Jeppesen, Madsen og Moltke samler ugen op i nyt søndagsmagasin

Cortzen klar med nyt medie!medie!medie!-tv

Avislæsere helt uenige om Ane Cortzens talenter

TV!TV!TV! takker af - men nyt program følger

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs