MediaWatch

Ung fotojournalist får royal pris

Fotojournalisten Lærke Posselt, der tidligere har høstet store foto-priser, vinder Kronprinsparrets Stjernedrys-pris.

Kronprinsparret uddeler hvert år Stjerdrys-prisen i samarbejde med Bikubenfonden.

Hun er tidligere blevet belønnet både til World Press Photo og Pictures of the Year International, og det mens hun stadig var studerende. Nu er der igen hæder til fotojournalisten Lærke Posselt.

I en pressemeddelelse oplyser Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, at Lærke Posselt vinder parrets ”Stjernedrys”-pris, der tidligere er gået til blandt andre forfatteren Josephine Klougart og musikeren Oh Land. Prisen deler hun med skuespilleren Johanne Louise Schmidt. Sammen med hæderen følger 50.000 kroner til dem værd.

Lærke Posselt fortæller til Politiken, hvor hun også i sin tid var fotopraktikant, at hun er glad for prisen og bruger anledningen til at gøre opmærksom på sit fags vilkår.

”Mange aviser og medier nedprioriterer kvalitet og fordybelse, og profit og hurtighed vægtes højere. Sidste år fyrede Metroexpress alle deres fotojournalister og fyldte avisen med stock photos. Og mange medier gør det samme. Det, vi fotojournalister kan, er noget andet. Vi dokumenterer virkeligheden. Derfor er det fedt, at branchen får sådan en pris,” siger Lærke Posselt til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs