MediaWatch

Mangeårig Politiken-fotochef er død

Per Folkver, tidligere chef på både Politiken og Jyllands-Postens billedredaktioner, er død i en alder af 61 år.

Han har igennem en lang karriere sat et stort aftryk på dansk pressefotografi. I weekenden døde fotojournalist på Politiken Per Folkver. Han blev 61 år.

Folkver var selvlært fotograf og kom via fotobureauet Ragnarok, som han var med til at starte, til Jyllands-Posten som billedredaktør og siden Politiken som billedchef. Sidstnævnte post sad han på fra 2001 til 2009, hvor han valgte igen at komme i marken som fotograf. Desuden var han blandt andet engageret i Pressefotografforbundet og som dommer i World Press Photo. Per Folkver faldt om og døde på stedet, skriver Politiken.

”Per Folkver var en pioner i dansk fotografi. Hans betydning for Politiken og Fatamorgana er uvurderlig. Med karismatisk generøsitet skabte han ånd og kultur. Han var elsket, og han vil blive savnet. En generation af unge fører hans ambition videre om, at billedet skal behandles respektfuldt. Der sker et skred i dansk pressefotografi, da Per Folkver bliver ansat som fotochef på Politiken,” siger fotograf Morten Bo, der også var med til at starte fotobureauet Ragnarok, til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs