MediaWatch

Global: Så ondt gør et Facebook-nedbrud på mediers trafik

Et Facebook-nedbrud forleden gav indblik i, hvor afhængige medierne er af Facebook, Status på Jeff Bezos første år som ejer af Washington Post, og Stor tysk mediekoncern sætter turbo på digital omstilling.

Foto: Matt Rourke

Så ondt gør et Facebook-nedbrud på mediers trafik

Mange medier er i et dilemma mellem at skulle omfavne og høste Facebooks evne til at sende trafik deres vej og dermed være tvunget til underlægge sig den sociale netværks-gigant. Facebook har overhalet Google som vigtigste kilde til trafik, og for nyligt fik man et sjældent indblik i, hvordan trafiktallene ville se ud uden Facebook. Det skriver Recode. Forleden var Facebook midlertidigt nede, og det kunne ikke overraskende straks mærkes på mediernes trafiktal. På den baggrund kunne analyse-softwarevirksomheden Chartbeat registrere et fald på 3 pct. på få minutter. Facebook har flere gange justeret på den algoritme, der har en afgørende betydning for, hvordan indholdet bliver vist til brugerne. Sidste år gjorde de det dog til fordel for mediernes indhold, hvilket fik trafiktallene til nyhedssider til at vokse markant.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs