MediaWatch

Læserredaktør langer ud efter politikere

Det er en "imponerende dårlig idé” med et mere aggressivt pressenævn, som Folketingets Retsudvalg har lagt op til, mener læsernes redaktør hos Politiken.

Normalt skal anklageren ikke også agere dommer, men det er ifølge Politikens læserredaktør Bjarne Schilling præcist det, Folketingets Retsudvalg lagde op til i en betænkning om Pressenævnet sidste år. I en klumme langer han i dag derfor ud efter politikerne.

”Et enigt retsudvalg brugte pladsen på at give Pressenævnet et drag over nakken for slet ikke at gå hårdt nok til pressen: På med vanten! Vis noget initiativ! Politikerne burde passe sig selv, men det giver billige point at kritisere medierne, som selvfølgelig skal være fri, bevares, men alligevel,” skriver Bjarne Schilling i klummen.

Pressenævnet har historisk været yderst påpasselig med at bruge dets beføjelse til at rejse sager på eget initiativ med undtagelse af sagen fra 1997, hvor Se og Hør viste billeder af en letpåklædt kronprins Frederik på ferie i Frankrig. Retsudvalgets betænkning fra december sidste år, der kom i forbindelse med ændringen af medieansvarsloven, opfordrer kraftigt nævnet til selv at tage flere sager op, som MediaWatch tidligere har skrevet.

Bjarne Schilling mener ikke, at nævnets afgørelser taler for, at mediernes etik er ”så himmelråbende elendig”, som politikerne lægger op til, når man ser på de enorme mængder journalistik, medierne producerer. I 2013 afgav Pressenævnet 131 kendelser og gav helt eller delvist medhold i 62. Det svarer til 47 pct. af sagerne mod 53 pct. året før, hvor antallet af sager lå på 110.

Ekstra Bladet: Ingen ambition om at toppe i Pressenævnet

Ekstra Bladet topscorer i Pressenævnet

Nævn: BT og Se og Hør gik også over grænsen med drabs-detaljer

DR's Cavling-vinder får kritik i Pressenævnet

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs