MediaWatch

Engell: Arnfeldt-sigtelse overrasker

"Overraskende" og "mærkværdig". Gårsdagens sigtelse mod tidligere spindoktor Peter Arnfeldt vækker undren.

Har politiet fundet nye beviser mod den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, der mistænkes for at have lækket fortrolige oplysninger om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold, eller handler gårdagens sigtelse mod ham alene om at forhindre sagen i at blive forældet?

Det er spørgsmålet, der har rejst sig i kølvandet på gårsdagens udvikling i skattesagen, hvor politet valgte at rejse sigtelse mod ex-spindoktoren.

"Men det er overraskende, at Arnfeldt bliver sigtet i betragtning af, at der ikke lagt et bevis på bordet. Rejser politiet tiltale, er der ikke meget, der tyder på, at man vil kunne vinde sagen. Derfor tror jeg, at det for politiet mest handler om at gå med livrem og seler i forhold til en forældelsesfrist," siger politisk kommentator Hans Engell i dag til Berlingske.

Peter Arnfeldt er både sigtet for at have forsøgt at lække de følsomme oplysninger til Ekstra Bladet - og for at have viderebragt oplysningerne til BT. Det sidste er det mest overraskende. For mens Ekstra Bladet som bekendt ikke har lagt skjul på, at de mener, at Peter Arnfeldt forsøgte at lække informationerne til avisen - så er det mere uklart, hvad der peger mere på Peter Arnfeldt som BT's kilde til historien nu.

Professor i strafferet ved København Universitet, Jørn Vestergaard, kalder sigtelsen "mærkværdig", men peger på samme mulige baggrund for sigtelsen som Hans Engell.

"Politiet er jo blevet kritiseret for efterladenhed i sagen, men nu skal der åbenbart vises handlekraft," siger Jørn Vestergaard.

Selv har Peter Arnfeldt kun kommenteret sigtelsen kort:

"Jeg er meget overrasket over politiets sigtelse. Jeg synes, der tegner sig et billede af en ubehagelig sammenblanding af politik og jura i denne sag," skrev han i en kommentar til TV 2 Nyhederne i går aftes.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs