Database-svipser kan få konsekvenser i Se og Hør-sagen

Aller er en af de mange danske medievirksomheder, som ikke har anmeldt deres redaktionelle databaser til Datatilsynet. Kilder har derfor ret til indsigt i data om dem, og den mulighed overvejer komiker Casper Christensen nu.

Som hovedregel har kilder ret til indsigt i de data, et medie måtte gemme om dem, hvis mediet ikke har anmeldt deres redaktionelle databaser til Datatilsynet. Det har Aller - som en lang række andre medier - ikke gjort, og det kan få konsekvenser, skriver Politiken.

Det får nu komikeren Casper Christensen, der allerede har politianmeldt Se og Hør i sagen om kilden med adgang til kreditkortoplysninger hos Nets, til kraftigt at overveje den mulighed.

Medier registrerer folk ulovligt 

”Det er interessant at finde ud af, hvilke oplysninger og hvilken opfattelse de har af én. Hvis der nu ligger urigtige oplysninger om mig, som ikke er blevet trykt endnu, vil det da være rart at få stoppet dem med det samme,” siger han til Politiken.

Efterforskningschef Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi oplyser, at man i forbindelse med Se og Hør-sagen har sendt henvendelse ud til Datatilsynet og andre relevante myndigheder. Alt hvad de vender tilbage med kan få sagen til at vokse, oplyser han til Politiken.

I et brev til Datatilsynet, som Politiken har fået aktindsigt i, medgiver Allers advokat, at medievirksomheden ikke har anmeldt de redaktionelle databaser, men at man har sat processen i gang.

Se og Hør-sag: Højesteret bremser udvidet efterforskning

Se og Hør-notat kan føre til anmeldelse af Aller i Norge

Krosby: Intet spor af norsk Se og Hør-notat

Politi: Derfor er norsk Se og Hør-notat interessant

Politiet efterforsker notat fra norsk Se og Hør-skandale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også