MediaWatch

Se og Hør-sag: Højesteret bremser udvidet efterforskning

Politiet skal afvente, om Aller kan få prøvet sag om kildebeskyttelse ved Højesteret, inden efterforskning af beslaglagte computere og mobiltelefoner må finde sted.

Højesteret har besluttet, at politiet ikke må gå i gang med at gennemgå beslaglagt materiale fra Aller, inden det er besluttet, om sagen om den såkaldte tys tys-kilde kommer for Højesteret. Det skriver Tv2.dk.

I forrige uge gav Østre Landsret grønt lys til, at politiet kunne få delvist adgang til materialet på computerne – en afgørelse, som Aller Media vil have prøvet ved Højesteret.

Hvorvidt det kommer til at ske afgøres af Procesbevillingsnævnet – og Aller Media har i dag fået Højesterets ord for, at politiet ikke må gennemgå datamaterialet, før nævnet har truffet sin afgørelse.

Dermed har Højesteret ikke været enig med landsretten, der gav politiet grønt lys til delvist at gennemgå materialet forinden.

"Det er en lille sejr. Det er en rigtig god nyhed. Ikke bare for Aller Media, men også for jer som journalister," siger Hans Jakob Folker, der repræsenterer Aller Media, til Tv2.dk.

Landsrettens beslutning blev bl.a. kritiseret af Journalistforbundet, der mente, at afgørelsen var en udhuling af kildebeskyttelsen, og det er Højesteret enig i. I hvert fald lyder det i begrundelsen, at formålet med den juridiske vurdering tabes på gulvet, hvis politiet alligevel delvist får adgang til materialet, inden retten har afgjort endeligt, om det er lovligt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs