Medier registrerer folk ulovligt

Kun 80 ud af omkring 1.000 danske medier har anmeldt interne kildedatabaser og researcharkiver til Datatilsynet. Det er en potentiel bombe under mediebranchen, siger professor i medieret.

Kun et fåtal af de danske medier har anmeldt deres interne researchdatabaser til Datatilsynet, som loven om massemediernes informationsdatabaser kræver. Det viser en gennemgang, som Politiken har foretaget.

80 ud af cirka 1.000 medier i gennemgangen har anmeldt interne arkiver. Blandt de store medier har blandt andre MetroXpress, Aller Media, syv ud af otte TV 2-regioner, Søndagsavisen og Radio24syv undladt at anmelde deres databaser. De og andre medier, der ikke har anmeldt deres databaser, er derfor underlagt Persondatalovens strikse krav.

”Hvis medier har uanmeldte redaktionelle databaser vil en stor del af deres personoplysninger være ulovlige, fordi de ikke har borgernes samtykke. Og det er en potentiel bombe under medierne, fordi de kan blive mødt af krav fra registrerede borgere om at få udleveret, berigtiget eller slettet oplysningerne. Det er ganske alvorligt,” siger professor i medieret på Aarhus Universitet Sten Schaumburg-Müller til Politiken.

MetroXpress’ chefredaktør Simon Hovmand-Stilling oplyser i en mail til Politiken, at mediet nu vil rette kontakt til Datatilsynet.

Avis: Aller protesterer over beslaglæggelse af it-udstyr

Politiet: Visse ting vejer tungere end kildebeskyttelse

Se og Hør-notat kan føre til anmeldelse af Aller i Norge

Aller og politiet i retsstrid efter ransagning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også