MediaWatch

Medier registrerer folk ulovligt

Kun 80 ud af omkring 1.000 danske medier har anmeldt interne kildedatabaser og researcharkiver til Datatilsynet. Det er en potentiel bombe under mediebranchen, siger professor i medieret.

Kun et fåtal af de danske medier har anmeldt deres interne researchdatabaser til Datatilsynet, som loven om massemediernes informationsdatabaser kræver. Det viser en gennemgang, som Politiken har foretaget.

80 ud af cirka 1.000 medier i gennemgangen har anmeldt interne arkiver. Blandt de store medier har blandt andre MetroXpress, Aller Media, syv ud af otte TV 2-regioner, Søndagsavisen og Radio24syv undladt at anmelde deres databaser. De og andre medier, der ikke har anmeldt deres databaser, er derfor underlagt Persondatalovens strikse krav.

”Hvis medier har uanmeldte redaktionelle databaser vil en stor del af deres personoplysninger være ulovlige, fordi de ikke har borgernes samtykke. Og det er en potentiel bombe under medierne, fordi de kan blive mødt af krav fra registrerede borgere om at få udleveret, berigtiget eller slettet oplysningerne. Det er ganske alvorligt,” siger professor i medieret på Aarhus Universitet Sten Schaumburg-Müller til Politiken.

MetroXpress’ chefredaktør Simon Hovmand-Stilling oplyser i en mail til Politiken, at mediet nu vil rette kontakt til Datatilsynet.

Avis: Aller protesterer over beslaglæggelse af it-udstyr

Politiet: Visse ting vejer tungere end kildebeskyttelse

Se og Hør-notat kan føre til anmeldelse af Aller i Norge

Aller og politiet i retsstrid efter ransagning

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs