MediaWatch

Stig Ørskov ny CEO i JP/Politikens Hus

COO i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, overtager posten som topchef efter Lars Munch (opdateret).

COO og kronprins i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, bliver ny topchef i JP/Politikens Hus 1. marts som led i en omfattende ledelsesrokade i mediekoncernen.

Med udgangen af denne måned stopper adm. direktør Lars Munch for i stedet at blive formand for selskabets bestyrelse. Bestyrelsesformand, Jørgen Ejbøl, bliver næstformand for bestyrelsen indtil han om et år træder helt ud af selskabets bestyrelse.  Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Ørskov: Overskud er vores frihedsbrev

Koncerndirektør Stig Kirk Ørskov, 43, overtager dermed posten som adm. direktør i een af landets største mediekoncerner.

”At få ansvaret for at føre JP/Politikens Hus videre er en ære. Strategien er klar. Vi skal styrke vores markedspositioner gennem vedvarende indholdsudvikling og evne at udnytte de muligheder, som byder sig til i takt med de digitale strukturforandringer. Og også fremover vil grundpræmissen være, at en sund økonomi er vores publicistiske frihedsbrev,” siger Stig Ørskov i en pressemeddelelse.

Stig Kirk Ørskov har, som også Lars Munch, en fortid på Politiken, hvor han var chefredaktør i en årrække redaktør og chefredaktør.

I modsætning til Lars Munch, der er uddannet cand.merc., er den nye topchef journalistuddannet. Før sin ansættelse på Politiken, var han tilknyttet Information, Reuters og Mandag Morgen. Han blev i 2010 udnævnt til koncerndirektør, og har siden haft mere indflydelse på det økonomiske og forretningsmæssige, end det redaktionelle i koncernen.

Lars Munch: 15 nye år

Lars Munch har været topchef i koncernen siden fusionen i 2003. En fusion han selv, sammen med Ejbøl, var hovedarkitekten bag.

”Med 15 år i Bonnier og 15 år i JP/Politikens Hus er tiden kommet til at tage fat på nye 15 år af mit´arbejdsliv. Jeg er glad for, at Stig Kirk Ørskov vil overtage posten som administrerende direktør og ser frem til nu som bestyrelsesformand at fortsætte samarbejdet med ham. Stig Kirk Ørskov kender virksomheden bedre end nogen anden og mestrer både den redaktionelle og kommercielle del af forretningen. Det er en sjælden kombination, som JP/Politikens Hus vil nyde godt af. Vi kunne ikke få nogen bedre som øverste´ansvarlig til at sikre udviklingen de kommende år,” siger Lars Munch i en pressemeddelelse.

Ejbøl: Formand for fondsbestyrelse

I forbindelse med ledelsesrokaden, rykker den afgående bestyrelsesformand, Jørgen Ejbøl, en tak ned og overtager posten som næstformand i bestyrelsen indtil generalforsamlingen i 2015. Der vil Jørgen Ejbøl udtræde af bestyrelsen for at blive formand for Jyllands-Postens Fond.

Jørgen Ejbøl er i dag næstformand i fonden, der ejer halvdelen af JP/Politikens Hus og har til opgave at udnævne chefredaktører på Jyllands-Posten og udpege fire af de 12 bestyrelsesmedlemmer i JP/Politikens Hus' bestyrelse.

”Det er en stor ledelsesrokade, vi nu gennemfører. Vi lægger vægt på at planlægge større ændringer i god tid. Det har vi også gjort i dette tilfælde. Jeg finder det meget glædeligt, at alt er faldet på plads, som det er, og jeg har stor tillid til, at den nye ledelse er garant for at fortsætte virksomhedens udvikling,” siger Jørgen Ejbøl i pressemeddelelsen.
 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs