MediaWatch

Tre anmeldelser: Rune Lykkeberg på Politiken

Kulturjournalist René Fredensborg, medieforsker Nete Nørgaard Kristensen og bureaumanden Christian Have anmelder Politikens kulturredaktør.

Det vakte jubel på Rådhuspladsen, tårer på Information og opmærksomhed i avisbranchen, da Rune Lykkeberg i sommer skiftede posten som redaktionchef på Information ud med jobbet som kulturredaktør på Politiken.

1. august overtog Lykkeberg den stol, som Anita Bay Bundegaard havde haft i fem år. Siden har han haft ansvaret for et af Politikens vigtigste stofområder - hvis ikke det vigtigste. Og den største kulturredaktion på et dagblad.  

Forventningerne var høje. Hvad ville Rune Lykkeberg, der har markeret sig som en klar og velorienteret debat- og forfatterstemme (en stemme han tidligere har brugt til at sammenligne Politiken med den Matador-familien Varnæs), med Politikens kulturstof? Ville han revolutionere sektionen? Hvad med kulturen på nettet? Ville han blande sig mere i det redaktionelle maskinrum end sin forgænger?

Rune Lykkeberg har nu siddet på Rådhuspladsen i knapt seks måneder. MediaWatch har bedt tre fagfolk med interesse i og forstand på kulturjournalistik om at anmelde Politikens nye kulturredaktør.

Læs her, hvad forskeren, kulturjournalisten samt kommunikations- og bestyrelsesmanden skriver. 

Forskeren: Nete Nørgaard Krisensen

Nete Nørgaard Kristensen: Lykkeberg breder debatten ud/ En produktiv medieintellektuel/ Tre forskelle på Lykkeberg og Bay Bundegaard   

Kulturjournalisten: René Fredensborg

René Fredensborg: Kulturredaktør på lykke og fromme

Kommunikationsmanden og bestyrelsesmedlemmet: Christian Have

Christian Have: Lykkeberg skal løfte ansvar og potentiale 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs