MediaWatch

Tre anmeldelser: Rune Lykkeberg på Politiken

Kulturjournalist René Fredensborg, medieforsker Nete Nørgaard Kristensen og bureaumanden Christian Have anmelder Politikens kulturredaktør.

Det vakte jubel på Rådhuspladsen, tårer på Information og opmærksomhed i avisbranchen, da Rune Lykkeberg i sommer skiftede posten som redaktionchef på Information ud med jobbet som kulturredaktør på Politiken.

1. august overtog Lykkeberg den stol, som Anita Bay Bundegaard havde haft i fem år. Siden har han haft ansvaret for et af Politikens vigtigste stofområder - hvis ikke det vigtigste. Og den største kulturredaktion på et dagblad.  

Forventningerne var høje. Hvad ville Rune Lykkeberg, der har markeret sig som en klar og velorienteret debat- og forfatterstemme (en stemme han tidligere har brugt til at sammenligne Politiken med den Matador-familien Varnæs), med Politikens kulturstof? Ville han revolutionere sektionen? Hvad med kulturen på nettet? Ville han blande sig mere i det redaktionelle maskinrum end sin forgænger?

Rune Lykkeberg har nu siddet på Rådhuspladsen i knapt seks måneder. MediaWatch har bedt tre fagfolk med interesse i og forstand på kulturjournalistik om at anmelde Politikens nye kulturredaktør.

Læs her, hvad forskeren, kulturjournalisten samt kommunikations- og bestyrelsesmanden skriver. 

Forskeren: Nete Nørgaard Krisensen

Nete Nørgaard Kristensen: Lykkeberg breder debatten ud/ En produktiv medieintellektuel/ Tre forskelle på Lykkeberg og Bay Bundegaard   

Kulturjournalisten: René Fredensborg

René Fredensborg: Kulturredaktør på lykke og fromme

Kommunikationsmanden og bestyrelsesmedlemmet: Christian Have

Christian Have: Lykkeberg skal løfte ansvar og potentiale 

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs