Flere store sager var ikke afsløret under ny offentlighedslov

Pressen havde ikke fået aktindsigt i dokumenter, som førte til Skattesagen, artikler om Farumsagen og den berygtede Tuneserlov, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

Under den nye offentlighedslov var der ikke blevet givet aktindsigt i tre centrale sager, der førte til afsløringerne af Skattesagen, en del af Farumsagn og at regeringen trodsede politiets anbefalinger i forbindelse med den såkaldte Tuneserlov.

Det svarer justitsminister Morgen Bødskov, efter Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, har stillet spørgsmål om muligheden for aktindsigt i ni konkrete sager. Det skriver Journalisten.dk, der havde bedt Pernille Skipper stille spørgsmål.

De tre sager føjer sig dermed til Ekstra Bladets afsløringer af beskæftigelsesministeriets dagpengetal og DR's 'Orientering's afsløring af fhv. beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens magtmisbrug, der heller ikke ville være kommet frem under den nye offentlighedslov.

I de restende seks sager, har Justitsministeriet taget forbehold for deres svar, fordi de ikke kender nok til den konkrete sag, da det handler om andre ministerier. Pernille Skipper vil derfor i en række nye spørgsmål bede Justitsministeriet indhente viden fra de pågældende ministerier, så det er muligt at svare præcist på, hvilke konsekvenser den nye lov ville have fået for de andre sager, skriver Journalisten.

Begrænsningerne skyldes §22 og §24 i det nye lovforslag, der begrænser offentligheden omkring ministrenes kalendere og dokumenter i forbindelse med ministerbetjening.

Danske Medier angriber offentlighedsforlig: I lægger røgslør og snakker udenom

Medier vil have offentlighedslov udsat

EL, LA og DF i fælles front mod offentlighedslov 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også