MediaWatch

Corona-lukninger næsten halverede biografsalget igen i 2021

De danske biografer var lukket ned i flere dage i 2021 end i 2020 og antallet af solgte billet led herunder.

Foto: PR/Nordisk Film Biografer

2021 blev for andet år i træk en sand katastrofefilm for biografernes billetsalg. Efter nedlukninger i dele af 2020 var biograferne i 2021 lukket i flere dage og solgte omkring halvdelen af, hvad der blev solgt i 2019 - året før corona. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som er sendt ud fredag.

Corona-epidemiens andet år blev hårdere for biograferne, der måtte holde lukket i 138 dage i 2021 mod 100 dage i 2020.

I 2021 kunne biograferne først slå dørene op i maj. Samtidig lå nedlukningerne i ferie- og vinterperioderne.

Ifølge Danmarks Statistik var tre af de fire uger, hvor der normalt er bedst gang i salget af biografbilletter sat ud af spil, fordi biograferne var nedlukket af myndighederne.

I den fjerde uge - efterårsferien i uge 42 - var der åbent. Her blev der solgt lige knap 500.000 billetter. Det er ud af et årligt salg på 6,6 mio. billetter.

I 2019, det seneste hele år uden nedlukninger, solgte biograferne 12,8 mio. billetter.

Blandt de film, der dog blev solgt billetter til i 2021, klarede danske film sig godt. Af de syv bedst sælgende film var fem af dem danske.

Ingen af dem var dog så populær som verdens mest kendte hemmelige agent, James Bond. Den nyeste film i serien ”No Time to Die” blev den mest sælgende film med over en million solgte billetter.

Filmen blev sendt i biograferne tre uger før efterårsferien. Anders Matthesens ”Ternet Ninja 2” blev den næstmest solgte med 910.000 billetter.

Ny frontmand for Danske Biografer tror på ny guldalder for det store lærred

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs