MediaWatch

Filmbranchen har lagt mere end en halv milliard til omsætningen på fem år

Coronapandemien lagde låg på omsætningen hos de danske indholdsproducenter i 2020, men set over de seneste fem år er især filmbranchens omsætning steget markant med mere end en halv mia. kr. Også tv-producenter har set fremgang, mens reklamebranchens omsætning er skrumpet en anelse.

Thomas Vinterberg instruerede filmen "Druk" med Mads Mikkelsen, der trak mange folk i biografen i 2020. | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Trods tilbagegang i det coronaramte år 2020 på tværs af film-, tv- og reklamebranchen, har film- og tv-producenter generelt set pæne vækstkurver siden 2016. Især filmfolkene har mærket øget efterspørgsel i markedet over den seneste femårige periode.

Det viser en ny rapport ”Danske Indholdsproducenter 2022”, der er udgivet af Producentforeningen. Rapporten præsenterer branchedata for 2020.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs