MediaWatch

Rapport: Danske biografer fører an i europæisk comeback

Årsrapport med vækst trods lukkede sale i 2021 giver international biografforening forventning om, at europæiske biografer kan nå ”fuld bedring” i 2023.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/JPA

Den internationale brancheforening International Union of Cinemas (UNIC) tror på, at biograferne i de europæiske lande står over for et vendepunkt i 2022 og næste år vil nå tilbage på et billetsalg, der kan matche 2019-niveauet. Det fremgår af foreningens årlige rapport om branchen i de 39 lande i Europa og omkringliggende regioner, som foreningen repræsenterer, skriver Variety.

Forventningen bygger bl.a. på, at de antallet af solgte billetter steg med omkring 36 pct. på tværs af af landene ifølge foreningens estimater. I alt blev der langet knap 590 mio. billetter gennem lugerne i Europa. Dermed blev der solgt billetter for 3,7 mia. euro, ca. 27,53 mia. kr., i 2021 – en vækst på 41 pct. i forhold til det coronaplagede 2020.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs