MediaWatch

S-ordfører kalder kulturbidrag vigtigt i lyset af konflikt om rettighedsaftale

Mens De Konservative mener, at ny rettighedsaftale og kulturbidrag tilsammen presser streamingtjenester til at fravælge dansk indhold, ser Socialdemokratiet anderledes på det.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Streamingtjenester og broadcastere har siden nytår lagt låg på udviklingen af ny fiktion i Danmark, fordi en ny rettighedsaftale fordyrer danske produktioner. Situationen bekræfter Socialdemokratiets medieordfører, Kasper Sand Kjær i, at det var rigtigt at indføre det såkaldte kulturbidrag i det nye medieforlig. Det siger han til Berlingske.

”Det understreger overfor mig, hvor vigtigt det er, at vi med medieaftalen har lavet et kulturbidrag, som sikrer, at vi har finansiering til produktion af dansk indhold, uanset hvad udenlandske streamingtjenester vælger af, hvor meget produktion de vil lave i Danmark,” siger Kasper Sand Kjær til avisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs