MediaWatch

Kulturministeriet får tilført ekstra kræfter efter kritik af sagsbehandlingstid

Kulturministerens departement kan se frem til over 25 pct. flere ansatte til at håndtere det øgede sagsbehandlingspres under corona.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Efter kritik af fodslæbende sagsbehandling under coronakrisen pumper kulturminister Joy Mogensen (S) nyt blod i sit departement, som udvider med 30 nye ansatte og dermed kommer op på 115 i alt, skriver Politiken.

Opnormeringen er del af en langsigtet strategi, som også tæller etablering af to nye fagkontorer, og kulturministeriet vil beholde 110 af medarbejderne, efter coronakrisen er overstået.

"Jeg trådte ind i det, der var blevet et meget lille ministerium, der primært fokuserede på at håndtere tilskud, og som fra de borgerliges tid var underlagt massive besparelser på både organisationen og på det område, man varetog. Det giver sig selv, at så er man presset," siger Joy Mogensen til Politiken.

MediaWatch kunne i januar fortælle, at Kulturministeriet bad om at få bevilliget 25,2 mio. kr. ekstra til driften i 2021 til de store mængder sagsbehandling, kontrol og efterregulering relateret til bl.a. hjælpepakker.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs