MediaWatch

Mobilgigant overtager Yahoos kerneforretning

Yahoo bekræfter, at den amerikanske telekoncern Verizon køber Yahoos kerneforretning for knap fem milliarder dollar.

Efter en længerevarende salgsproces bekræfter Yahoo salget af selskabet med topchef Marissa Meyer i spidsen. | Foto: Julie Jacobson/Polfoto/AP/Arkiv

Telekoncernen Verizon overtager kerneforretningen hos Yahoo, der er kendt for sin søgemaskine.

Parterne har indgået en aftale til en værdi af 4,83 milliarder dollar, bekræfter Yahoo. Det svarer til 32,7 milliarder danske kroner.

Dermed sættes punktum for 20 år som selvstændig virksomhed for en af internettets pionerer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det har været kendt i nogen tid, at et salg var på vej. Internationale medier har ifølge Ritzau Finans spekuleret i en købspris på omtrent 5 milliarder dollar, hvilket svarer til knap 34 milliarder kroner.

Nyheden blev præsenteret før mandagens børsåbning i USA. De to selskaber ligger begge til en mindre stigning på formarkedet.

Verizons øverste chef, Lowell McAdam, oplyser, at Yahoo vil blive integreret med en anden nyerhvervelse fra internetudbyderen AOL.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs