MediaWatch

HBO: Vi er ikke i nærheden af en krise

Streamingtjenesten løfter for første gang sløret for, hvor mange nordiske abonnenter, der har tilmeldt sig - og afviser enhver krisesnak.

Fremover vil HBO lancere en ny serie hver uge, enten egenproduceret eller produceret uden for huset. Det skriver Berlingske, efter HBOs adm. direktør, Richard Plepler, i sidste uge for første gang lagde turen forbi de nordiske lande, siden streamingtjenesten HBO Nordic blev lanceret for fire år siden.

Besøget kommer i forbindelse med lanceringen af tjenestens efterårs- og vinterprogram, men også for at sætte ord på HBOs forretningsstrategi og plan om en ugentlig serie-premiere for at drive flere kunder i butikken.

Samtidig satte Richard Plepler for første gang tal på, hvor mange nordiske abonnenter HBO Nordic har fået siden lanceringen. Én millon. Og tallet stiger fortsat, skriver Berlingske.

Flere flop i træk

Et andet centralt punkt i direktørens nordiske visit var en blank afvisning af, at HBO er landet i kriselignende situation, efter den dyre storsatsning "Vinyl", en tv-serie instrueret af Mick Jagger og Martin Scorsese, blev sønderknust af kritik efter første sæson.

Efterfølgende har streamingtjenesten droppet projektet, der skulle være tronfølgeren til den populære serie "Game of Thrones", der stopper om kun to sæsoner, og står nu uden en oplagt arving.

"Jeg tror ikke, at man kan gå fra at være konger af streaming til at være i krise, blot fordi en enkelt serie ikke landede helt, som den skulle," lød kommentaren til streamingtjenestens situation fra Richard Plepler på et pressemøde ifølge Berlingske.

Derudover er det velkendt, at tjenesten har lidt under, at den tidligere successerie "True Detective" floppede i sin anden sæson, hvor den blødte seere i stride strømme, og flere kommentatorer har påpeget streamingtjenestens mangel på næste nye hit, der skal holde på kunderne.

Nordisk satsning

Om kritikken af de to serier har været medvirkende til en netop gennemført ledelsesudskiftning i HBO, hvor mangeårig programdirektør Michael Lombardo har forladt selskabet, vil Richard Plepler ikke kommentere på til Berlingske.

Ledelsen i HBO har tidligere meldt ud, at den blandt andet vil indgå samarbejder med lokale produktionsselskaber om at lave lokale serier i stil med Netflix.

I den forbindelse annoncerede HBO i april, at selskabet har ansat danske Hanne Palmquist i en nyoprettet stilling som commissioning editor for originalt indhold i HBO Nordic. Hun begynder efter sommerferien og skal blandt andet være med til at udvikle på streamingtjenestens ambition om at lave originalt skandinavisk indhold.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs