MediaWatch

Ekstra Bladet lægger redaktioner sammen

Avisen lægger nyheds- og tv-redaktioner sammen og udskiller Ekstra Bladets eksterne produktion i egen enhed. Tv-vært fratræder.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Ekstra Bladets nyheds- og tv-redaktioner rykker sammen i en ny struktur på mediet. Det oplyser Ekstra Bladet i en pressemeddelelse.

Den samlede nyhedsredaktion får Pernille Holbøll, digital nyhedschef, i spidsen. Søren Langelund, der hidtil har været redaktionschef på Ekstra Bladet TV, forlader Ekstra Bladet og skifter i stedet til kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting. Rokeringen betyder også, at Ekstra Bladet siger farvel til tv-live-vært Paula Larrain.

"Vi er nu kommet forbi babystadiet på web-tv og er klar til at tage næste skridt, som betyder, at vores journalister på ekstrabladet.dk bruger lige nøjagtig dét virkemiddel - tekst, billeder eller tv - som giver brugerne den bedste oplevelse," siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i en pressemeddelelse om omlægningen.

Ekstra Bladet skriver videre, at store begivenheder også fremover vil blive live-dækket af tv, mens mindre nyheder vil blive dækket live af tekst og still-billeder.

"Live er ikke en enten-eller-størrelse. Live handler om at kunne sætte maksimalt ind og dække de nyheder, der optager brugerne, og benytte de fortælleredskaber, der giver bedst mening. Det være sig tekst, billede, liveblogs og tv. Den nye struktur vil for alvor give os muligheden for at cementere, at det er det, ekstrabladet.dk er bedst til," udtaler Pernille Holbøll.

Thomas Stokholm, der er tv-direktør på Ekstra Bladet, vil fremover bruge sin tid på Ekstra Bladets eksterne tv-produktioner. Ifølge pressemeddelelsen skal Ekstra Bladet TV i efteråret producere et nyt tv-format for en dansk tv-kanal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs