MediaWatch

EB: Sponsoreret indhold er også i brugernes interesse

Brugerne klikker på historierne, og læsetiden er lang, viser Ekstra Bladets erfaringer med sponsoreret indhold.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Siden marts har Ekstra Bladet haft to journalister ansat til at producere sponsoreret indhold, og brugerne tilsyneladende er begejstrede for historierne, viser de hidtidige erfaringer. Der skriver Journalisten.

»Der er mange, der klikker på det, og læsetiden på artiklerne er meget lang. Og det er endda sådan, at der er mange af brugerne, der deler historierne, og det vil jo sige, at de selv tager ejerskab over de historier,« siger digital chefredaktør på Ekstra Bladet Anders Refnov til Journalisten.

Han peger på, at ambitionen med det sponsorerede indhold er at tjene penge til avisen, men det skal ske gennem begavet indhold, som brugerne rent faktisk har lyst til at læse. Derfor er native advertising i sidste ende både i Ekstra Bladets, annoncørernes og læsernes interesse, fastslår Anders Refnov.

Initiativerne til det sponsorerede indhold kommer både fra avisen selv og annoncørerne, men Ekstra Bladet producerer kun advertorials og native advertising om underholdnings- og fascinationsstof. Derfor vil læserne heller ikke finde nyheder eller historier med fokus på politik og religion blandt det sponsorerede indhold.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs