MediaWatch

Svensk bogtjeneste lokker med 100.000 kroner

Som en del af Storytels indtog i Danmark forsøger lydbogstjenesten nu at lokke danske forfattere ind i huset til at skrive en ny form for bøger.

Lydbøger er som bekendt kun blevet mere og mere udbredt i løbet af de seneste par år. I 2015 overgik genren salget af e-bøger i Danmark. Det er den svenske lydbogstjeneste Storytel nu klar til at bygge videre på, skriver Politiken.

I sidste måned lancerede bogtjenesten sit nye brand Storytel Original på det svenske marked, hvorunder selskabet udgiver egenproducerede lydbøger og føljetoner, der er lydbøger i flere afsnit.

Jonas Tellander, adm. direktør af Storytel, har tidligere fortalt, at bogtjenesten også vil udbrede Original til det danske marked efter sommerferien, og det er den manøvre, der nu er sat i værk.

I den forbindelse har selskabet søsat en konkurrence om danske lydbogs-føjetoner, hvor fire vindere hver får 25.000 kr. for et pilotafsnit og en skitse til resten af serien. Hver af de fire serier skal være på 10 afsnit af ca. 1 time, og de vil i alt indbringe den enkelte vinder omkring 100.000 kr., skriver Politiken.

"I lang tid er der ikke sket meget andet, end at man har flyttet den fysiske bog over som e-bog. I dag har alle en smartphone, og nu er det tid til at eksperimentere med det digitale indhold. Jeg tror, vi vil se nogle nye forfattere, der skriver på en ny måde. At de tilpasser indholdet efter den måde, folk forbruger lydbøger på," siger Rasmus Jensen, country manager i Storytel, til avisen.

Formålet med i højere grad at udvikle lydbøger, der strækker sig over flere afsnit og længere tid, er blandt andet et forsøg på at fastholde læserne over længere perioder, på samme måde som tv-serier formår, samtidig med det lægger sig i tråd med den måde, vi forbruger underholdning på i dag, fortalte Jonas Tellander til MediaWatch i maj.

Den svenske bogtjeneste rundede for nylig 300.000 abonnenter. Blandt de nye abonnenter i Storytels fold er de over 40.000 kunder, der fulgte med, da selskabet købte Mofibo. Storytel opererer i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen samt Holland og planlægger at udvide yderligere i 2017.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs