MediaWatch

Mofibo solgt til svensk konkurrent

Den svenske e-bogtjeneste Storytel køber danske Mofibo, der har iværksætteren Morten Strunge som bagmand, for et trecifret millionbeløb.

Efter få år på markedet sælger iværksætteren Morten Strunge e-bogtjenesten Mofibo for et trecifret millionbeløb, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Køberen er den svenske konkurrent Storytel, der har været på det danske marked siden efteråret.

Mofibo blev lanceret tilbage i 2013 af Morten Strunge, tidligere stifter af mobilselskabet Onfone, som han solgte til TDC i 2011.

E-bogtjenesten har i dag mere end 40.000 betalende kunder ifølge pressemeddelelsen og er som Storytel også aktiv i Sverige og Holland.

"Jeg er rigtig stolt af, hvad Mofibo har opnået på relativt kort tid - det er fantastisk at se en virksomhed gå fra at være en idé i sit hoved til at være en arbejdsplads med over 30 engagerede medarbejdere. Desuden er det meget givtigt at være med til at forme fremtidens bogmarked med mere end 100.000 læste og lyttede bøger, hver eneste måned," siger Morten Strunge i meddelelsen.

Fortsætter i ledelsen

Med handlen er den første større konsolidering på det unge e-bogmarked en realitet, og Storytel sætter sig på en stor del af det abonnementsbaserede marked for digitale bøger i både Danmark, Sverige og Norge.

Morten Strunge fortsætter som en del af ledelsen i Storytel og får ansvaret for Danmark og Holland.

"For tjenester som Storytel og Mofibo er skala og det, at kunne sikre et stærkt internationalt foothold altafgørende for den fremtidige succes. Ved at gå sammen bliver vi  Nordeuropas  største  abonnementstjeneste for digitale bøger. Jeg glæder mig meget til at være med til at sikre, at Storytel får skabt en ligeså stærk position i nye markeder, som den de i dag har opnået i Skandinavien."

Målet er international ekspansion

Storytel kunne for nylig fremvise et kvartalsregnskab med stærke vækstal både på top- og bundlinje - ikke mindst på grund af en abonnementsbase, der det seneste år er øget med 100.000 til 220.000 betalende abonnenter.

Svensk e-bogtjeneste vokser kraftigt

"De seneste år har Storytel cementeret sig i Sverige, som den ledende abonnementstjeneste inden for bogstreaming, ligesom Spotify har gjort for musik, og Netflix har gjort inden for TV-serier. Med købet af Mofibo tager Storytel nu også ledertrøjen i Danmark, hvilket giver endnu bedre muligheder for at accelerere Storytels internationale ekspansion," siger Storytels stifter og ejer Jonas Tellander i meddelelsen.

Storytel opererer i dag i seks markeder; Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen og Holland. I forbindelse med kvartalsregnskabet sagde Jonas Tellander, at ambitionen for 2016 bl.a. er at fordoble omsætningen uden for Sverige. Det har selskabet nu taget et vigtigt skridt mod.

I Sverige og Danmark vil Storytels og Mofibos kunder indtil videre kunne fortsætte med at bruge de respektive tjenester hver for sig. I Holland lukker Mofibos tjeneste ned, og kunderne tilbydes i stedet at overgå til Storytel.

Ud over at tilbyde streaming af lydbøger og e-bøger fra diverse forlag i abonnement udgiver Storytel også egne titler på print under brandet Storytel Original.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs