MediaWatch

Medie: Apple forhandler om køb af streamingtjeneste

I en optrapning af krigen om musikstreaming mellem Spotify og Apple vil sidstnævnte nu købe Tidal for at skaffe flere kunder.

Foto: AP/Polfoto

Apple forhandler med den amerikanske rapper Jay Z om at købe hans musiktjeneste Tidal. Det skriver Berlingske Business på baggrund af en artikel i Wall Street Journal.

Forhandlingerne er endnu et skridt mod at få skubbet Apples egen abonnementstilbud Apple Music fremad, efter den blev lanceret for godt et år siden. Det er dog stadig konkurrenten Spotify, der sidder på den største andel af markedet med 30 mio. betalende kunder og 70 mio. gratisbrugere ifølge Berlingske Business.

Til sammenligning har Apple Music i dag omkring 15 mio. betalende brugere og i et forsøg på at presse sit tættere på sin svenske konkurrent og få en større bid af markedet, forhandler Apple nu med Jay Z. Rapperen købte selv Tidal, der dengang hed Wimp, i marts 2015 for 371 mio. danske kr. af Aspiro.

Tidal har i dag godt 4,2 mio. betalende abonnenter og eneret på musikpremierer fra en række populære kunstnere som Rihanna og Beyoncé. Om forhandlingerne munder ud i et endeligt køb er stadig usikkert.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs