Medie: Apple forhandler om køb af streamingtjeneste

I en optrapning af krigen om musikstreaming mellem Spotify og Apple vil sidstnævnte nu købe Tidal for at skaffe flere kunder.
Foto: AP/Polfoto
Foto: AP/Polfoto

Apple forhandler med den amerikanske rapper Jay Z om at købe hans musiktjeneste Tidal. Det skriver Berlingske Business på baggrund af en artikel i Wall Street Journal.

Forhandlingerne er endnu et skridt mod at få skubbet Apples egen abonnementstilbud Apple Music fremad, efter den blev lanceret for godt et år siden. Det er dog stadig konkurrenten Spotify, der sidder på den største andel af markedet med 30 mio. betalende kunder og 70 mio. gratisbrugere ifølge Berlingske Business.

Til sammenligning har Apple Music i dag omkring 15 mio. betalende brugere og i et forsøg på at presse sit tættere på sin svenske konkurrent og få en større bid af markedet, forhandler Apple nu med Jay Z. Rapperen købte selv Tidal, der dengang hed Wimp, i marts 2015 for 371 mio. danske kr. af Aspiro.

Tidal har i dag godt 4,2 mio. betalende abonnenter og eneret på musikpremierer fra en række populære kunstnere som Rihanna og Beyoncé. Om forhandlingerne munder ud i et endeligt køb er stadig usikkert.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også