MediaWatch

Medie: Apple forhandler om køb af streamingtjeneste

I en optrapning af krigen om musikstreaming mellem Spotify og Apple vil sidstnævnte nu købe Tidal for at skaffe flere kunder.

Foto: AP/Polfoto

Apple forhandler med den amerikanske rapper Jay Z om at købe hans musiktjeneste Tidal. Det skriver Berlingske Business på baggrund af en artikel i Wall Street Journal.

Forhandlingerne er endnu et skridt mod at få skubbet Apples egen abonnementstilbud Apple Music fremad, efter den blev lanceret for godt et år siden. Det er dog stadig konkurrenten Spotify, der sidder på den største andel af markedet med 30 mio. betalende kunder og 70 mio. gratisbrugere ifølge Berlingske Business.

Til sammenligning har Apple Music i dag omkring 15 mio. betalende brugere og i et forsøg på at presse sit tættere på sin svenske konkurrent og få en større bid af markedet, forhandler Apple nu med Jay Z. Rapperen købte selv Tidal, der dengang hed Wimp, i marts 2015 for 371 mio. danske kr. af Aspiro.

Tidal har i dag godt 4,2 mio. betalende abonnenter og eneret på musikpremierer fra en række populære kunstnere som Rihanna og Beyoncé. Om forhandlingerne munder ud i et endeligt køb er stadig usikkert.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs