MediaWatch

Reality-site og Dagens Medicin vinder Bording-priser

Årets Bording-priser går til reality-site i Egmont-koncernen og journalist på Dagens Medicin.

Realityportalen vinder medieprisen ved den årlige uddeling af Anders Bording-priser, mens Sybille Hildebrandt, journalist på Dagens Medicin, vinder journalistprisen. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Realityportalen skriver om den danske realitykendisser og får medieprisen med denne begrundelse:

"Realityportalen er det ultimative nichemedie, som med enestående talent leverer det relevante journalistiske indhold til en målgruppe, etablerede medier ikke har kunnet få i tale."

Sitet blev sat i verden af Jeanet Rosenkjær Horstmann i forbindelse med et fag på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Hun er fortsat redaktør på Realityportalen, der for et år siden blev købt af Egmont Publishing, hvor det i dag indgår som en del af Her og Nu på nettet.

De øvrige nominerede i kategorien var Sygeplejersken og Danwatch.

Pris til Dagens Medicin-journalist

Journalistprisen går til Sybille Hildebrandt fra Dagens Medicin. Hun vinder prisen for en række afslørende artikler om en psykiater, der blev kritiseret for fejldiagnosticering og fejlmedicinering.

"Sybille Hildebrandt, Dagens Medicin, leverer med sin afsløring af en psykiaters skadelige behandlingsmetoder specialmediejournalistik på højeste niveau til en krævende målgruppe," lyder det i begrundelsen.

Ud over vinderen var reportere fra Ingeniøren og Danwatch nomineret til Journalistprisen.

En tredje pris for visuel formidling var også i spil, men den blev ikke udddelt, fordi "juryen vurderede, at der ikke blandt de indsendte bidrag var nogle, der var af en sådan kvalitet, at prisen kunne uddeles," skriver Danske Medier i pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs